Daglig leder Musikk-kjeller`n og Rebels Music, Morten Wien og styreleder i Rebels music, Øistein Lysenstøen kan glede seg over utviklingen av Musikk Kjeller´n etter flere gode treff i Tilskuddsportalens tilskuddskatalog. Foto: Jørn Haakenstad/ Avisa Hadeland.

Oslo Ess er et av mange kjente band som har hatt konsert i Musikk kjeller´n. Foto: Rune Godokken.

Marcus & Martinus signerer “The Wall Of Fame”. Foto: Morten Wien.

Rebels Music/Musikk-kjeller`n hadde utdannelse for 15 frivillige til ordensvakter, et 25 timers kurs. Foto: Morten Wien.

De siste tre årene har Rebels Music bygd opp Musikk-kjeller`n i Gran sentrum. – Tilskuddsportalen har vært tungen på vektskålen i realiseringen av dette prosjektet, sier en av ildsjelene bak prosjektet, Morten Wien i Rebels Music.

Gjennom stort dugnadsengasjement har foreningen utviklet en liten, men moderne og intim scene på Gran på Hadeland og stedet har allerede nytt stor anerkjennelse både blant publikum og artister.

100000 i støtte bare i 2017
– Dette er mye på grunn av ordninger vi fant i Tilskuddsportalen. Den har vært et viktig verktøy for oss, ikke minst for å huske frister i kommune og fylke. Portalen har nok hjulpet oss med inntekter på opp i mot 100 000 kroner bare i 2017, sier Wien.

Handikaptoalett og heis
Det siste året er det innstallert både handikaptoalett og heis ved Musikk kjeller´n. Samtidig har de skiftet ut mye av den gamle belysningen, slik at det kan spares både strøm og miljø. I tillegg er det gjort tiltak som gir bedret trafikksikkerhet utenfor lokalene. Noen av forvalterne de har fått midler fra er Sofies Minde Stiftelse og Glitre Energi. Nå framstår lokalet som et moderne treffsted – både for unge og gamle, rockepublikum og artister.

Kjente artister
Både Marcus & Martinus, flere medlemmer av AC/DC og store bluesartister fra USA har stått på scenen i Gran sentrum. Det samme har Oslo Ess og mange flere. På programmet for 2018 står «storheter» som Morten Abel, DumDumBoys og Smokie.

Generator for rekruttering og vekst
Selv om Musikk-kjeller`n trekker store navn, er etablissementet veldig opptatt av å være en generator for rekruttering av nye og unge artister og band. Derfor jobber de målbevisst med å bruke lokale og unge band som «support» for store navn. Musikk-kjeller`n er dessuten blitt en møteplass for unge og gamle musikere. Og stedet blir også brukt som øvingslokale. Jevnlig arrangeres det rusfrie kvelder uten aldersgrense.

Frivillige i alle aldre
Rebels Music legger årlig ned ca 6000 timer med frivillig arbeid i regionen, og da særlig i Gran Kommune.
– De frivillige som er tilknyttet Rebels Music spenner fra unge til gamle og fra uføre til bedriftsledere. Det bygges hele tiden nettverk og samhold på tvers av grenser.
Det er med andre ord høyt under taket på Musikk-kjeller´n, forsikrer Wien.

Dette gjelder uansett alder, etnisitet, legning og bakgrunn.
Akkurat dette mener han vises gjennom resultater flere av de frivillige, med litt vanskelig bakgrunn, har hatt.
– De har fått både inspirasjon og motivasjon til å tørre å ta steget ut i arbeidslivet, avslutter han.